Доц. Д-р Атанас Мангъров, инфекционист, гостува в седмичното обзорно политическо предаване Беновска

...
Доц. Д-р Атанас Мангъров, инфекционист, гостува в седмичното обзорно политическо предаване Беновска
Коментари Харесай

Беновска подари на Мангъров тениска на Харвард, за да го пази в затвора!

Доц. Д-р Атанас Мангъров, инфекционист, гостува в седмичното обзорно политическо предаване " Беновска пита “. 

“Ще Ви нося ли цигари в пандиза? " попита Беновска доц. Мангъров. Той отговори, че не пуши, само че е обезпокоен и чака да го арестуват.  “Защо предизвикахте прокуратурата, преди този момент лекарския съюз да Ви търсят наказателна отговорност поради това, че Вие се интересувате научно за какво би трябвало да се имунизираме? "  попита водещата. 

Инфекционистът коментира, че това говори зле за тези, които го правят и когато нямаш научни аргументи, започваш да използваш силови техники.  “Аз в никакъв случай не съм казвал на хората да не се имунизират, само че имунизирането под напън, с цел да пътуваш, да вървиш на спектакъл, да вървиш на работа, дори на учебно заведение... това е неприятно, непоносимо " акцентира доц. Мангъров.

 Той означи, че хората не са наясно с действието на коронавирус имунизациите и възможните последици, не се знае и какво е тяхното наличие, информацията е скрита. 

“Аз не съм удовлетворен от профила на сигурност на тези ваксини, тъй като този профил не може да се откри в границите на 1 година. Вижда се, че тяхното деяние изветрява за няколко месеца. Първоначално се споделя, че си вършим тези ваксини и край с тези неща, само че се оказа, че не е по този начин. Нас ни карат да се имунизираме, в случай че ние се съгласим, само че какво се случва и какво ще се случи с нас по-късно - не знаем и никой не може да ни каже " разяснява доц. Мангъров.

Беновска означи, че хората не знаят и какво ядат - пилетата ги инжектират, в месото и млечните поставят прекомерно доста вода, въздухът е замърсен, хората живеят нездравословно и т.н.  

“Притеснява ме неистовото предпочитание да ни накарат да се набоцкаме. Не знам за какво го вършат. Това са ваксини, които са напълно нова технология, която до момента не е употребена за всеобщо приложение. Тези РНК ваксини се намесват в генетичния уред. Рибонуклеинова киселина, която носи информацията за какви белтъци да създават нашите кафези. Когато се вкара, тя влиза в нашите кафези, само че в кои тъкмо - в тези на сърцето, на мозъка, на половата система, на други елементи на нервната система - кара нашите кафези да създават непознати белтъци, против които нашата имунна система стартира да образува антитела.

Въпросът е до каква степен нашата имунна система не би могла да разпознае в един миг тези наши кафези, които създават непознати белтъци, като непознати. Съобщават се данни за миокардити след имунизация, тези миокардити се дължат на това, че нашата имунна система стартира да нападна клетките на сърдечния мускул.

Това са автоимунни положения. Къде тъкмо отиват тези частици, които се вкарват с имунизациите? Какво се случва с тях? Колко време се задържат? Казват, че тази РНК се разгражда за няколко дни. Сигурно ли е? Има известия, че това не всеки път е по този начин. Всичко това е информация, която се натрупва в течение на време и ние я нямаме, само че все пак караме хората да се имунизират " разяснява доц. Мангъров. 

Той прикани да не се карат хората да се имунизират, с цел да вървят на работа и учебно заведение или с презумпцията, че имунизираните пазят останалите. Инфекционистът подчерта, че доказано ваксинираните не престават да се заразяват и този мотив е неплатежоспособен.  

Смърт след коронавирус ваксина 

“Какви доказателства имате, че който е имунизиран, е заплашен да почине? Ако не е имунизиран, по-малко ли е заплашен? " попита Беновска. 

Доц. Мангъров отбеляза, че в уеб страницата на министерството на опазването на здравето са изнесени данни за имунизирани и умряли и двете хипотези са, че са умряли, макар сложена имунизирана, което значи, че в избрана част от случаите имунизацията не работи, другата догадка е, че умрелите са умряли поради имунизацията, тъй като има хора със същите характерности, преболедували, не са имунизирани и не са умряли. 

“Когато има струпване на нежелани реакции като гибел - те би трябвало да се проучат. Тези ваксини са в третата фаза на изследване и още са под проучване ", акцентира доц. Мангъров.

“Искате ли да кажете, че министерството и страната ни заблуждава с тези данни, които разгласява публично? ", попита Беновска. 

Инфекционистът съобщи, че би трябвало да се мисли върху тези данни, да се извлече информацията от тях, министерството декларира, че няма случай на умрял след ваксина и България е остров на спокойствието, а отчетът на европейската здравна организация съдържа десетки хиляди случаи. “Аз не желая да ме карат да върша нещо, за което не съм уверен, че е вярно. Ако аз не желая да направя това персонално, това ме касае единствено мен. Това, че споделят, че в случай че съм имунизиран, вардя другите - това просто не е правилно " сподели доц. Мангъров.  

Аргументи за ваксинация 

“Какви причини би трябвало да се дадат, с цел да бъдете уверен да се ваксинирате? " попита Беновска. 

Инфекционистът съобщи, че ако беше правилно това, че имунизираните пазят останалите - щеше да е сериозен мотив, само че то не е правилно. “Ако това беше по този начин, страните, които са имунизирани на 90 и от горната страна %, там нещата не престават да се вихрят. За вчерашния ден имат над 70 000 нови случаи. Умирали по-малко. Мислите ли, че в случай че коронавирус изчезне, ние ще умираме по-малко, в сравнение с в Израел, в Германия, в Обединеното Кралство - мислите ли, че това ще се случи? " разяснява доц. Мангъров. 

Заплахите против доц. Мангъров 

По отношение на заканите доц. Мангъров сподели, че не е получавал известия от никого - БЛС и прокуратура, не е разпитван. Беновска попита доц. Мангъров какво ще прави, в случай че му лишават лекарските права. Инфекционистът съобщи, че нямат съображение да го създадат, не е спрял да лекува, не е направил здравно закононарушение. 

“Това, че управителният съвет на лекарския съюз не знам в качеството си на какво смята, че това, което споделям, е погрешно - това не е учредения да ме дават на прокуратурата и на етичната комисия, тъй като тук няма нищо неетично. Болните не се лекуват от управителния съвет на лекарския съюз и когато лекуваш един болен, най-глупавото е да се съберат еди-колко си души - едните са за, другите са срещу и въз основа на това да се взимат решения за лекуването на един или различен болен " акцентира доц. Мангъров. 

Фатални случаи на младежи след коронавирус ваксина 

Беновска означи, че доц. Мангъров ѝ е споделил най-малко за 2 съдбовни случая на младежи след имунизация. Инфекционистът описа за спортистка на 28 години, ваксинирана с " Янсен ", две седмици по-късно прави тромбоза, лежи в Окръжна болница, само че в следствие почива. Друг случай с момче на 26 години в цялостно здраве от Плевен, 20 дни след имунизация развива консумативна коагулопатия, изчерпват се тромбоцитите. 

“Не настоявам, че имунизацията вреди. Твърдя, че не е потвърдено какво се случва откакто си извършите ваксина и в някои случаи това, което се следи, е много неприятно. Не е редно, когато профилът на сигурност не е подобен, какъвто би трябвало да бъде, да се карат хората да се ваксинират силово, с цел да можеш да работиш, пътуваш и така нататък Който желае, да се имунизира, хубаво е, че има ваксини, само че да се натискат с килифарски способи - ние не те караме, само че с цел да работиш, би трябвало да се ваксинираш или ще ви пуснем, в случай че сте имунизирани на 60 % ", акцентира доц. Мангъров.

Инфекционистът добави, че Кирил Петков е приказвал друго, когато са се срещали и е желал да бъде уверен, че няма потребност от зеления документ. “Целта на този документ е не да пази хората, той от епидемиологична точка няма никаква стойност. Неговата цел е просто да тормози хората и да ги накара да се набоцкат " сподели доц. Мангъров.

Беновска разяснява, че Европа квалифицира документа като документ с годност неизвестно за какво 9 месеца. Инфекционистът акцентира, че в случай че се продължава по този начин, ще се стигне до съществено обществено напрежение. 

Илон Мъск и чипирането  

“Къде е политикоикономическата интрига? Четох, че Илон Мъск щял да поставя чипове на своите чиновници, с които да следял “добросъвестно " кръвното налягане, какво става с кръвта, нервната система, душeвността. Хората за какво се опасяват, че могат да бъдат чипирани с имунизацията и да станат обект на следене, проучване, влияние върху тяхната физика и душeвност? Откъде идва този боязън? " попита Беновска.

Доц. Мангъров смята, че Мъск ще го устройва повече за него да работят роботи, вместо хора.  “Само преди 2 години ние избихме десетки, стотици хиляди свине, кози, овце. Една госпожа от село в Странджа сподели, че нейните животни няма да ги убива, тъй като им няма нищо, а всички са казвали, че носят резултати от френски лаборатории, имат 10 трофеи, те са вирусолози. Нейното стадо и до през днешния ден е живо. Някой да ѝ сподели - извинявайте? ", попита инфекционистът.  

Костадин Костадинов, " Възраждане "  

“Не Ви ли подкокоросва Костадин Костадинов, който е антиковид ваксър, чисто човешки, само че и политически? Той вади дивиденти от това, прави митинги и апропо зададе доста обективни въпроси към здравните управляващи - да дадат сведения какъв брой са умряли след имунизиране, да вземем за пример ", попита Беновска. 

Мангъров заяви, че това го има на уеб страницата на министерството, само че там данните са в насипен тип и би трябвало най-малко един ден да се пресмятат. Беновска изясни, че с въпросите си към доц. Мангъров го приканва да отговори безапелационно на хората за какво не би трябвало да се имунизират принудително. Инфекционистът акцентира, че работи с ваксини, откогато е почнал да се занимава с инфекциозни заболявания. 

“Аз всеки ден върша по няколко ваксини в моя кабинет. Тези, които излизат и споделят правете това... множеството от тях, да не кажа всички, само че една забележителна част от тях, не са поставяли през живота си една ваксина. Да направиш една ваксина не е единствено да набоцкаш някого, всичко каквото може да му се случи след нея, е отговорност на този, който я е направил " акцентира доц. Мангъров.  

Поддръжниците на доц. Мангъров 

Беновска означи, че инфекционистът има доста последователи и доста хора го поддържат, само че дали някой ще дръзне да го отбрани, в случай че го арестуват, в случай че го глобяват. Доц. Мангъров заяви, че с цел да се случи това, трябват причини и доказателства.

“Аз се надявам и имам вяра, че към момента сме правова страна, в която човек може да се отбрани. Имам няколко юристи, само че въпросът е за какво се стига до такава степен. Когато ти не можеш да се аргументираш научно, без значение, че твърдиш, че държиш науката за шлифера, ти да се намесваш с етични комисии, с прокуратура. Когато ти нямаш причини и хората не ти вярваш, най-лесното е да извадиш бухалката " разяснява доц. Мангъров.  

Водещата показа, че сега тематиката за Харвард е доста настояща, ръководят ни ученици на Харвард - Кирил Петков и Асен Василев. “Този метод, по който те са приключили Харвард, е същият, по който преди време се завършваше висшата партийна школа в Москва и това е безусловно аналогично - отиваш няколко месеца и се водиш ученик на Харвард. Аз по тази логичност мога да се повеждам ученик на медицинския институт в Токио. Там съм бил 3 месеца, само че в никакъв случай не съм го казвал " разяснява доц. Мангъров.

Беновска му подари една тениска на Харвард, с цел да го пази в пандиза. Доц. Мангъров сподели, че постоянно е желал такава. “Ще Ви помоля, като тръгнете към следствието, да дойдете с нея " прикани Беновска.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР